Son Eklenenler

Recent Posts: Label / Tag Ex:

Sublime Text Package Control Kurulumu

Sublime Text Package Control

          Bildiğiniz üzere Sublime Text için geliştirilmiş bir çok eklenti bulunmaktadır. Bu eklentiler sayesinde Sublime Text editörümüz daha kullanışlı hale gelmektedir. Sublime Text editörüne bu eklentileri kura bilmemiz için öncelikle Package Control'ü kurmamız gerekmektedir. Bu yazımızda sizlerle Package Control'ü nasıl yükleyeceğimizi öğreneceğiz.        

          Package Control'ü Sublime Text editörüne eklemenin 2 yolu bulunmaktadır. Bu yollardan bir tanesi python kodu ile otomatik yükleme, bir diğeri ise manuel olarak indirip gerekli klasöre kopyalarak yükleme. Şimdi her iki yöntemi de detaylı olarak inceleyelim.

1. Python Kodu İle Yükleme:
          İlk olarak Sublime Text editörümüzü açıyoruz. Daha sonra View > Show Console yolunu izleyerek python kodumuzu çalıştıracağımızı console ekranını açıyoruz. Son olarak console ekranına aşağıda vermiş olduğum Sublime Text versiyonunuza uygun olan python kodunu yapıştırıp enter tuşunu bastığınızda Package Control editörünüze eklenmiş oluyor.

Sublime Text 3 Python Kodu:

import urllib.request,os,hashlib; h = 'df21e130d211cfc94d9b0905775a7c0f' + '1e3d39e33b79698005270310898eea76'; pf = 'Package Control.sublime-package'; ipp = sublime.installed_packages_path(); urllib.request.install_opener( urllib.request.build_opener( urllib.request.ProxyHandler()) ); by = urllib.request.urlopen( 'http://packagecontrol.io/' + pf.replace(' ', '%20')).read(); dh = hashlib.sha256(by).hexdigest(); print('Error validating download (got %s instead of %s), please try manual install' % (dh, h)) if dh != h else open(os.path.join( ipp, pf), 'wb' ).write(by)

Sublime Text 2 Python Kodu:


import urllib2,os,hashlib; h = 'df21e130d211cfc94d9b0905775a7c0f' + '1e3d39e33b79698005270310898eea76'; pf = 'Package Control.sublime-package'; ipp = sublime.installed_packages_path(); os.makedirs( ipp ) if not os.path.exists(ipp) else None; urllib2.install_opener( urllib2.build_opener( urllib2.ProxyHandler()) ); by = urllib2.urlopen( 'http://packagecontrol.io/' + pf.replace(' ', '%20')).read(); dh = hashlib.sha256(by).hexdigest(); open( os.path.join( ipp, pf), 'wb' ).write(by) if dh == h else None; print('Error validating download (got %s instead of %s), please try manual install' % (dh, h) if dh != h else 'Please restart Sublime Text to finish installation')


2. Manuel Kurulum Yapma:
          Package Control'ü manuel olarak kurmak için aşağıda bulunan yolu izleye bilirsiniz.

  • İlk olarak Sublime Text'i açınız.
  • Üst tarafta bulunan menüden Preferences > Browse Packages... yolunu izleyiniz.
  • Açılan klasörün bir üstündeki Installed Packages klasörünün içine giriniz.
  • Buradan Package Control için gerekli paketi indiriniz ve Installed Packages klasörünün içerisine kopyalayınız.
  • Daha sonra Sublime Text editörünüzü yeniden başlatınız ve Package Control editörünüze yüklenmiş olacaktır.
Daha fazla bilgi için Package Control'ün kendi sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz...

Hiç yorum yok

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.