Son Eklenenler

Recent Posts: Label / Tag Ex:

Sublime Text Kod Düzeni (Girintisi) Nasıl Yapılır?


          "Sublime Text Nedir ?" ve "Sublime Text Package Control Kurulumu" yazılarımızdan sonra şimdide sizlerle Sublime Text editörümüzde yazmış olduğumuz kodlarımızı nasıl düzenli bir hale getirebileceğimizi inceleyeceğiz.

          İncelemeye başlamadan önce isterseniz kod düzeni (girintisi) derken ne anlatmaya çalıştığımızı açıklayalım. Kod düzeni aslında hepimizin kullandığı bir düzendir. Bu düzeni kısaca kodların soldan sağa doğru girinti yaparak (boşluk bırakarak) daha okunaklı hale gelmesi olarak açıklayabiliriz. Bu işlemi her defasında el ile ayarlamak büyük projelerde çok fazla zaman kaybı olacağından bende sizlerle bu işin kolay yolunu paylaşmak istedim.

          Bu kadar açıklamadan sonra isterseniz nasıl yapabileceğimize geçelim.

  • İlk olarak bütün kodlarımızı Ctrl+A kısa yolunu kullanarak seçiyoruz.
  • Daha sonra üst menüde bulunan Edit > Line > Reindent yolunu izleyerek kodlarımızı düzenliyoruz.
   Buraya kadar olan kısım işimize yaradı ancak her defasında menüden girip bu kadar işlemi yapmak biraz zor olabilir. Bu yüzden bu işlem için bir kısa yol atayalım.
  • Kısa yol atamak için ilk olarak Preferences > Key Bindings yolunu izliyoruz. Bu yolu izlediğimizde karşımıza ikiye bölünmüş bir ekran açılıyor.
  • Bu açılan ekranda sağ tarafta bulunan User alanındaki "[" ve "]" köşeli parantezlerinin arasına aşağıda bulunan kodu yapıştırıyoruz.
{ "keys": ["ctrl+alt+f"], "command": "reindent" , "args": { "single_line": false } }
Ve böylelikle artık kod düzenleme işlemine CTRL+ALT+F kısa yolunu tanımlamış oluyoruz.

Hiç yorum yok

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.