Son Eklenenler

Recent Posts: Label / Tag Ex:

IMAP ve POP3 Nedir?

IMAP ve POP3 Nedir?

          Bugün sizlerle IMAP ve POP3 Nedir?, IMAP ve POP3 Arasındaki Farklar Nelerdir? ve benzeri soruların cevaplarını arayacağız. Bildiğiniz üzere gelişen teknoloji ve internetin yaygınlaşması sonucu fax, mektup gibi bir çok şey yerini e-maillere bıraktı. İş böyle olunca, hemen hemen hepimiz e-maillerimize telefonlarımızdan, bilgisayarlarımızdan ve tabletlerimizden erişme ihtiyacı hissettik. Buna bağlı olarak maillerimizi bu platformlarda bulunan e-posta programlarına eklemek istediğimizde karşımıza IMAP ve POP3 kavramları çıktı. Peki nedir bu kavramlar?

IMAP Nedir?
IMAP istediğimiz herhangi bir aygıttan maillerimize, ulaşmamızı sağlayan bir servistir. IMAP e-maillerimizi aygıtımızda depolamadan direkt olarak serverdan çeker ve bize gösterir. Buna bağlı olarak IMAP, aynı maili birden çok ortamda açarak değişiklik yapmamıza fırsat verir. Bir kullanıcının yaptığı değişikliği bütün kullanıcılar görebilir. Eğer sizde ortak bir mail kullanıyorsanız ve bu mailde yapılan her türlü değişikliği sizde görmek istiyorsanız IMAP servisi tamda size göre.

POP3 Nedir?
POP3 IMAP'in aksine maillerimizi kullandığımız aygıtta depolar. Ancak burada dikkat etmemiz gerek en önemli husus POP3 kullandığımızda aygıtımıza indirilen e-mailler mail serverından silinecektir. Bu sebepten dolayı POP3 servisi kullanmadan önce silmek yada silmemek konusunda ayarları dikkatli yapmamız gerekiyor. Aksi halde indirilen maillere sadece o aygıttan ulaşa biliriz. Farklı bir aygıttan e-maillerimize erişmek istediğimizde önceden gelen maillere ulaşamayız.

Kısaca özetleyecek olursak IMAP ve POP3'ün özelliklerini aşağıdaki şekilde maddelere ayıra biliriz.

IMAP'in Özellikleri;
  1. IMAP mailleri serverda tutar.
  2. IMAP server üzerinde yapılan değişikliklere ve oluşturulan dizinlere ulaşmamıza olanak tanır.
POP3'ün Özellikleri;
  1. POP3 mailleri bilgisayarımızda saklar.
  2. E-postalar bilgisayarımıza indirilirken maillerimizi serverdan silmesi veya silmemesi konusunda ayarlar yapılmalıdır.
  3. POP3 ile server ortamında yapılan değişiklikler görüntülenemez.

Hiç yorum yok

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.